WhatsApp’ı Bırakmanız İçin Geçerli İki Neden…

WhatsApp Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan sms’i tahtından eden anlık mesajlaşma uygulaması. 

Facebook tarafından satın alındıktan sonra getirdiği yeni özelliklerin yanı sıra bu özelliklerininde tartışıldığı bir uygulama.

Öyleki getirdiği internet bağlantısı üzerinden sesli görüşme yapabilmesi özelliği kadar “mavi tık” özelliği ilede tartışılmaya devam ediyor.

Ancak durum sadece bununla bitmiyor firma ve firmanın  dışında geliştirilen yazılımlar WhatsApp kullanıcılarının kaçışını her geçen gün arttırıyor.

Şimdi bu iki uygulamaya biraz bakalım;

WhatsApp tarafından, kullanıcıların listelerindeki herhangi bir arkadaşının çevrimiçi olma zamanlarını kayıt altına alarak kişinin ne kadar süre çevrimiçi kaldığını görmelerine imkan sağlayan bir program yazıldı. Böylece WhatsAlert uygulaması ile WhatsApp arkadaşlarınızdan birinin çevrimiçi olma zamanları kayıt altına alınacak.

Daha önce WhatsApp için geliştirilen ve oldukça popüler olan WhatsDogg uygulamasının bir benzeri olan WhatAlerts uygulaması, WhatsApp arkadaşlarınızdan birinin çevrimiçi olma zamanlarını kaydediyor. WhatAlert ayrıca seçilen kişinin ne kadar süre çevrimiçi kaldığını da kayıt altına alıyor. Hem ücretsiz hem de “premium” versiyonu bulunan uygulamanın ücretsiz versiyonunda bazı kısıtlamalar bulunuyor.

WhatsDog ise;

WhatsApp’tan seçtiğiniz bir kişinin oturumlarını takip etmenize yardımcı olan ücretsiz bir uygulama. Örneğin sevgilinizin hangi saatlerde kaç dakika boyunca çevrimiçi olduğunu görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca geçmişe dönük bir takvim de uygulama içerisinde bulunuyor.

Listenizden seçtiğiniz bir kişinin numarasını girdiğiniz zaman, o kişinin hangi saniye online olduğunu, kaç kişiye yazdığını, hangi dakikada kapattığını anlık olarak raporlayıp telefonunuza bildirim geliyor. Sonra bunları günlük olarak raporlayıp size sunuyor.

Örneğin o kişiye yazdınız ve cevap bekliyorsunuz ama aynı anda online gözükmek istemiyorsunuz. Yazın mesajı, kapatın whatsapp’ı, kişimiz online olduğu anda size bildirim geliyor, siz de konuşmaya kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Böylece hem cevap beklemiyorum ki çok havalıyım moduna girebilir, istediğiniz zaman karşı tarafa dönüş yapabilirsiniz.

örneğin; sevgiliniz siz uyuduktan sonra gece boyu onla bunla mesajlaşıyor ancak sabah uyandığınızda bir bakıyorsunuz ki son görülmesiyle size günaydın mesajı attığı dakika aynı. “ay kurban olurum sabah sabah ilk bana mesaj atmış” diye düşünüyorsunuz doğal olarak:) sevindirik oluyorsunuz..

Telefonunuzda WhatsDog varsa, sevgiliniz gece hangi dakika online olmuş, kaç dakika takılmış, kaç ayrı kişiye yazmış hepsini loglardan takip edebilirsiniz.

Yuva yıkan bir özellik değilmi? 🙂

Hal böyle iken aşk meşk dışındada bu uygulamayı kullanlar; özel hayat konusunu önemseyenler alternatif arıyor.

Bu noktada imdada Telegram yetişiyor! Telegram WhatsApp ile neredeyse aynı arayüze sahip ancak ondan bir kaç gömlek üstün!

Telegramı tanıtan ve WhatsApp’tan üstün olan yanlarını anlattığım, karşılaştırmalar yaptığım yazılarımı okursanız haklı olduğumu göreceksiniz:)
https://soykanozcelik.wordpress.com/2015/01/23/telegram-neden-whatsapp-tan-daha-iyi/

https://soykanozcelik.wordpress.com/2015/02/09/neden-whatsapp-yerine-telegram/

https://soykanozcelik.wordpress.com/2014/10/25/mesajlasma-uygulama-karsilastirmasi/

https://soykanozcelik.wordpress.com/2015/08/29/telegram-ve-bot-platformu/